Intrebări frecvente

Dreptul Familiei

În procesul de divorț, Custodia Copiilor sau partaj judiciar, un avocat specializat vă poate oferi sfaturi corecte și utile, ajutându-vă să evitați greșeli costisitoare. Atât timp cât litigiile de dreptul familiei includ noi proceduri specifice introduse prin Noul cod Civil ale căror efecte vă pot afecta pentru un timp mai îndelungat sau chiar definitiv, este de dorit să aveți un apărător specializat.
Cabinet de avocat „Negru Doina” reprezintă clienți în toate tipurile de litigii de dreptul familiei, de la procese de divorț și până la cazuri de răpire internațională de copii. Peste 80% din cazurile noastre de dreptul familiei sunt de divorț cu/fără Custodia Copiilor și cu/fără partaj judiciar. Așadar, în fiecare an, Cabinet de avocat „Negru Doina” este implicat în numeroase procese de divorț, reprezentând în măsură aproape egală clienți femei și bărbați.
Zi de zi ne sunt prezentate probleme noi, pentru care găsim mereu un corespondent în activitatea noastră trecută. Indiferent de problema cu care vă confruntați, expertiza noastră ne va ajuta să găsim soluția și strategia optimă de urmat în realizarea interesului dvs., în conformitate cu normele legale în vigoare.
Orice proces de divorț este însoțit de o serie de decizii dificile, de o comunicare tensionată cu soțul/soția, de greutăți în plan sentimental. Noi îi sfătuim mereu pe clienții noștri să fie realiști în relația cu soțul/soția, să încerce să aibă o comunicare civilizată cu aceștia și să nu escaladeze artificial conflictele dintre ei, să înțeleagă traseul și pașii juridici pe care procesul de divorț îi implică, precum și, în cazul în care există copii minori, să îi ferească de disputele adulților, evitând manipulările sentimentale sau influențarea acestora.
Estimarea duratei unui proces de divorț, Custodia Copiilor/Modificarea Custodiei sau partaj judiciar este, în mare măsura, imposibilă. Singura estimare care poate fi vreodată oferită unui client este legată de numărul cel mai probabil de termene de judecată (înfățișări) necesare până la finalizarea procesului. Durata în timp efectivă este, așadar, în strânsă legătura cu modul în care instanța de judecată stabilește aceste termene. În medie, un proces de divorț în fond durează între 1 – 6 luni de la depunerea cererii de divorț.
În opinia noastră, în cazuri de divorț, Custodia Copiilor sau partaj judiciar, oferirea unui onorariu standardizat – de tipul divorț = X lei, divorț cu copii = Y lei – este complet neprofesionistă. Onorariile noastre sunt stabilite în funcție de situația juridică și de fapt în care se găsesc clienții noștri, precum și în funcție de alte elemente. Pe scurt, stabilirea unui onorariu implică cunoașterea în detaliu a cazului respectiv.
Clienții noștri ne pot contacta telefonic sau pe e-mail oricând în decursul orelor de program și, uneori, chiar și peste aceste limite. În situații cu totul excepționale, care impun sfatul și îndrumarea noastră neîntârziate, putem fi contactați prin SMS oricând, urmând a vă răspunde în cel mai scurt timp posibil.
Toate cazurile de divorț ajung să fie decise de un judecător. Rolul avocatului este acela de a se folosi de toate mijloacele legale pentru a vă apară și susține interesele legitime. Așa fiind, tot ceea ce vă putem spune în legătură cu posibilul rezultat este orientativ și bazat exclusiv pe experiența noastră în domeniu. Însă, această opinie nu este și nu poate fi o garanție de rezultat.
În primul rând, trebuie reținut faptul că soții nu sunt obligați să solicite partajul bunurilor comune imediat după divorț, aceasta procedură putând fi deschisa oricând sau chiar niciodată. În al doilea rând, este bine de știut că dacă unul dintre soți dorește partajul, celălalt nu se poate opune in mod întemeiat juridic. Astfel, Cabinetul de avocat „Negru Doina” își sfătuiește clienții cu privire la implicațiile financiare ale partajului, cu privire la taxele datorate către stat, în ceea ce privește stabilirea cotelor de contribuție ale soților, propuneri de soluții practice de împărțire a bunurilor, asigurând, bineînțeles, asistența și reprezentarea în instanța.
Dacă soții divorțează prin acord, da, este posibil. În oricare alte situații, reprezentarea ambelor parți reprezintă un conflict de interese și, deci, nu este permisă.
În marea majoritate a situațiilor, Cabinet de avocat „Negru Doina” poate fi remunerată printr-un onorariu de succes. Excepție fac cazurile de divorț întrucât în astfel de litigii considerăm că nu este etică stabilirea unui onorariu de succes.
Contactați-ne online. Dacă problema dvs. se află în domeniul de expertiză și specializare al Cabinet de avocat „Negru Doina” vă vom spune acest lucru. Rămâne la latitudinea dvs. să ne contactați pentru stabilirea primei consultanțe.
Probabil că nu are nicio importanță. Dacă dvs. sunteți hotărât(ă) să divorțați, Cabinet de avocat „Negru Doina” poate găsi soluția potrivită indiferent de atitudinea celuilalt soț.
Nu, negociem înțelegeri mai des decât mergem în instanță. Avem abordarea pe care o doriți dvs.
Cabinet de avocat „Negru Doina” lucrează împreună cu clienții noștri pentru a găsi cele mai eficiente soluții de rezolvare a problemelor. De asemenea, dacă litigiul necesită plata unor taxe judiciare ridicate, Cabinet de avocat „Negru Doina” poate găsi soluții pentru reducerea, eșalonarea sau chiar eliminarea acestora.
Cabinet de avocat „Negru Doina” vă poate ajuta cu soluționarea acestei probleme, astfel încât procesul să poată merge mai departe.
În acest caz, este bine să ne contactați pentru a demara cât mai repede procedurile de instanță. De asemenea, dacă este vorba de un partaj, este bine ca înțelegerea dvs. să fie redactată sub forma unui acord de mediere, cu care, de asemenea, Cabinet de avocat „Negru Doina” vă poate ajuta.
Orice documente relevante pe care le dețineți. În special, pentru demararea divorțului este necesar certificatul de căsătorie în original, dar dacă nu îl aveți putem să demonstrăm existența căsniciei și în alt mod.
Din păcate, nu. Calitatea sfaturilor noastre pur și simplu nu se pot ridica la standardele pe care ni le impunem atunci când se discuta telefonic. În schimb, după prima consultanță, este comun ca reprezentanții noștri să țină legătura cu clienții telefonic.

Drept Civil

Încasarea despăgubirilor în urma unui accident de circulație poate dura între un an și jumătate și doi ani și jumătate, chiar până la 4 ani, în funcție de complexitatea cazului.
- Consistența probelor administrate.
- Instanța competentă să soluționeze cauza.
- Prestația și experiența avocatului.
- Existența eventualei culpe comune.
- Veniturile familiei victimei nu influențează cuantumul daunelor materiale și nici al daunelor morale!

Veniturile șoferului vinovat nu influențează cuantumul daunelor!
Dacă ați fost rănit sau dacă o persoana dragă dvs. a fost vătămată sau și-a pierdut viața într-un accident de circulație, trebuie să știți că puteți obține despăgubiri atât pentru cheltuielile pe care le-ați efectuat în urma acestui nefericit eveniment, cât și pentru traumele psihice suferite.
În toate situațiile descrise mai sus despăgubirile ce vi se cuvin trebuie plătite de societățile de asigurări. Principalul obiectiv al acestora este de a plăti cât mai puțin sau poate chiar deloc.

Iată de ce în astfel de momente este de preferat să apelați rapid la o societate de avocați specializată în obținerea despăgubirilor din accidente rutiere grave.
Sunt cuprinse în sfera celor îndreptățiți la daune morale, soțul/soția, descendenții, fie minori, fie majori, părinții victimei, frații și surorile, precum și alte persoane pentru care avocații apărători pot proba o suferință psihică puternică.
În cazul decesului unei persoane într-un accident rutier, familia acestuia este îndreptățită să primească despăgubiri de la asiguratorul RCA.
- dacă mașina vinovată este asigurată în România, obligat la plată este asigurătorul român.
- dacă mașina vinovată este înmatriculată în România, dar neasigurată, sau autorul accidentului a rămas neidentificat, va fi obligat la plată Fondul de Protecție a Victimelor Străzii.
- dacă mașina vinovată este înmatriculată și asigurată în străinătate, va fi obligată societatea de asigurări din străinătate.
- dacă mașina vinovată este înmatriculată în străinătate, însă nu există o poliță RCA valabilă, va fi obligat la despăgubire organismul omolog al Fondului de Protecție a Victimelor Străzii (FPVS) din statul unde este înmatriculată mașina vinovată.

Nu găsiți răspunsul?