27
feb.2019
Condițiile divorțului din străinătate - Cabinet de avocat „Negru Doina” Suceava

Condițiile divorțului din străinătate

PRIN AVOCAT CU PROCURĂ NOTARIALĂ  POȚI  FI REPREZENTAT DACĂ NU DOREȘTI SAU NU POȚI SĂ TE DEPLASEZI ÎN ROMÂNIA PENTRU A DIVORȚA.

 

Prezența personală a părților – conform art. 920 alin.1 Cod procedură civilă, părțile trebuie să se prezinte în persoană în cadrul procesului. În situația în care una dintre părți are reședința în străinătate, aceasta poate fi reprezentată de către un avocat.

Dacă niciunul dintre soți nu are reședința în România, cererea de divorț poate fi depusă prin acordul acestora la orice judecătorie de pe teritoriul României.

Poți divorța în fața instanțelor românești chiar dacă soțul/soția de care dorești să divorțezi este cetățean străin.

Potrivit dispozițiilor legale, instanțele române sunt competente să judece procese între persoane cu domiciliul în străinătate, dacă actele sau faptele de stare civilă au fost înregistrate în România.

Dacă ambii parteneri sunt de acord că divorțul este unica soluție, este recomandabil divorțul prin acordul soților atât cuplurilor cu copii minori cât și celor fără copii.

Desfacerea căsătoriei se poate realiza cu acordul ambilor soți sau la cererea unuia dintre ei.

Legea prevede posibilitatea de a schimba cererea depusă de unul dintre soți, din culpa soțului pârât sau a ambilor soți, în divorț prin acordul părților.

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.